След като , че ще се кандидатира за втори мандат, не

...
След като , че ще се кандидатира за втори мандат, не
Коментари Харесай

Първи политически реакции след отчета на президента

След като , че ще се кандидатира за втори мандат, не закъсняха и политическите реакции. 

Първи коментар направи зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, като съобщи, че се е изненадал от поръчката на президента за нов мандат. 

“Честно казано в неговото, уповавам се, последно отчитане на активността като президент смятах, че ще признае дълбоките неточности, които позволи, изключителното разделяне на нацията, което насади и че в последна сметка ще каже, че няма да се кандидатира за нов мандат ", каза Георгиев, представен от “Фокус ”. 

Острите рецензии на президента към властта също не останаха незабелязани и породиха отвращение от страна на ГЕРБ. 

Според Георгиев Радев е показал безочливост.  „ Да приказваш за Коронавирус, че ти си бил проводник на ограничения, на разсъдък, когато отхвърляше вируса, когато предходната година се качи на Шипка и се подигра с епидемията и подхванатите дейности - това е низост ". 

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев пък разкритикува това, че президентът е избрал тъкмо днешната дата за своя доклад - когато почитаме жертвите на комунистическия режим. 

“Труднo ми беше да допускам, че Румен Радев реши тъкмо през днешния ден да прави доклад за своята активност, откакто встъпи на 22-ри януари (а не на днешния ден) в служба. Днес, на 1 февруари, Ден за респект към жертвите на комунизма,  " надпартийният " държавен глава " на всички българи ", вместо да отдаде респект към жертвите на диктатурата на Българска комунистическа партия, решил да се кандидатира за втори мандат!? ”, написа той в своя профил във Фейсбук. 

Ковачев видя търсена провокация и борба към всеки демократично мислещ българин и акцентира, че втора година поред изпраща писма до президентската институция с апел към президента да уважи жертвите на комунистическия режим у нас.

“Явно съм бил още веднъж доста доверчив да очаквам отговор. И има очи да желае да бъде избран отново и да се прави на надпартиен може би? Смешно и тъжно! ”, добави той. 



От Съюз на демократичните сили също се възмутиха от избора на дата от президента, в която да показа доклада си, и акцентираха неотдадената  респект към  жертвите на  комунистическия режим.  Според тях Румен Радев за следващ път е потвърдил, че не е президент на всички българи.

“Той за поредна, и последна година от мандата си, не уважи жертвите на комунистическия режим на 1 февруари. За следващ и евентуално не за финален път потвърди, че може да сътвори гаф по всяка тематика ”, пишат те в своя позиция до медиите. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР